referensfilmer

REFERENSFILMER

Jag gör reportagefilm, eventfilm, unboxingvideos, vloggar, marknadsföringsfilmer och informationsvideos, referensfilmer, dokumentärfilm, utbildningsfilm, fastighetsfilm och även efterproduktionstjänster där jag bearbetar och förfinar andras material.

Här under visar jag några filmer jag varit involverad i att producera. 
Du kan göra filmen större genom att klicka på Youtube-loggan eller den streckade rektangeln nere i högra hörnet.

ABB - Absolicon

Filmat hos Absolicon i Härnösand åt ABB Robotics. Ett flertal olika versioner av filmen, här är den långa. Publicerad globalt hos ABB tillsammans med stillbilder som jag tog vid samma tillfälle. Kortare versioner av filmen har jag textat på svenska och engelska.
Filmad från marken och luften med olika drönare.

Liebherr, ALFAB

Demontering av en tornkran på toppen av en skyskrapa under byggnation, Kineum i Göteborg. Jag filmade kontinuerligt med två kameror från ett hotellrum några hundra meter bort samtidigt som jag gjorde intervjuer med de inblandade parterna och flög med olika drönare för att fånga arbetet på nära håll.

Små actionkameror monterade på hjälm och bröst på klättrarna gav hissnande bilder! Byggherren NCC fick också del av filmen som textades på både engelska och svenska. Jag tog även stillbilder som du kan se här

El av Sol

Filmat på Mälardalens största solcellsanläggning på en privatägd industrifastighet, jag filmade då och då under byggets gång. I slutändan fick flera inblandade företag sina olika versioner av filmen med sin egen grafiska profil. Det gjordes även kortversioner i andra format för sociala medier.

Ferrita

Med en blandning av humor och fakta når filmerna jag gör åt Ferrita en betydligt större publik än den som vanligtvis är intresserade av något så nischat som avgassystem. Det är "edutainment" som tack vare fria händer när jag klipper och en karismatisk företagsledare går rätt in i hjärtat på folk. Filmerna publicerar vi på "alla" sociala mediekanaler och innehållet får extremt stor organisk spridning (tittarna diskuterar och delar inläggen vilket gör kontaktkostnaden låg). Som ett exempel nådde filmerna på Facebook 375.000 personer i november! Jag har gjort filmer åt Ferrita sedan 2008.

ABB Robotics - Apotea

Ett av många referensjobb jag filmat åt ABB. Här ingår allt från små actionkameror monterade på armar på robotar till stora drönare som tar exteriörbilder och även små drönare som säkert kan flygas inomhus. Och som du ser i filmen intervjusekvenser och filmer på installationer. Jag har även textat filmen på engelska och tagit stillbilder för pressmeddelandet som hör till filmen.

Custom Motor Show

I team med Linder Media producerar jag och filmar den största motormässan i Norden varje påsk, här är tackfilmen från 2023. Här kan du se filmen från 2022

ABB Robotics

Robotar på operan! Ett kul filmjobb där vi intervjuade en robotutvecklare, en operasångerska och VD:n för en stiftelse som arrangerade en fantastisk föreställning på Kungliga Operan.

Continental

Enklare kortklipp i utbildningssyfte som uppdelade används på olika plattformar. Jag gör även eventfilmer åt däcktillverkaren, klicka här så får du se en av dem från 2019

Drönarbilder

Jag har filmat från luften sedan 2014 och har bortåt 10 drönare för olika ändamål. Du kan se exempel på dessa i filmen ovan! Jag säljer en hel del till turistbyrån i Västerås och även byggföretag och tv-produktionsbolag är intresserade av mina bilder och filmer.

Liebherr, ALFAB

Montering av en tornkran, inget för höjdrädda! Precis som filmen längre upp skickade jag med kameror på klättrarna, och fick även själv möjlighet att ta den rangliga hissen upp som inte gick ända upp - för att därefter få klättra i branta stegar. Utmanande jobb som involverade drönare och actionkameror, intervjuscener och flera dagars bevakning av arbetsplatsen.